ПОЧАСТ ПАЛИМ ЖРТВАМА ЗА СЛОБОДУ
14.10.2015

ПОЧАСТ ПАЛИМ ЖРТВАМА ЗА СЛОБОДУ

Поводом обележавања 71.годишњице од ослобођења Ниша у Другом светском рату, на Тргу «Краља Милана», делегације града, општина, удружења бораца, војске, полиције, организација цивилног друштва, положиле су венце и цвеће на Споменик ослободиоцима Ниша а затим и у Спомен парку «Бубањ» жртвама фашистичког терора.

Почаст ослободиоцима Ниша, у име Градске општине Палилула одали су Бобан Џунић, председник општине и Александар Ждрале, заменик председника Слупштине општине Палилула. У Спомен парку «Бубањ» цвеће су положили Александар Ждрале и Саша Матић, заменик председника општине.

„На територији општина Палилула има више спомен обележја која чувају успомену на жртве Другог светског рата и антифашистичку борбу нашег народа - истакао је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Спомен парк „БУБАЊ“ је место где су фашисти стрељали више хиљада људи, који су пре тога били заточени у концентрационом логору „Црвени крст“. Општина Палилула, стратешким програмом развоја и развојним пројектима, континуорано остварује уређење простора овог спомен парка али и других спомен обележја у општини. Услед недефинисаног система заштите и одржавања, ова спомен обележја су често на мети вандала. Због генерација које долазе важно је да се сећамо ових догађаја из наше историје, да чувамо успомену на пале жртве, јер ћемо само на тај начин најбоље ценити мир и слободу коју имамо,(текст-фото Д.Видојковић)

РТВ БеллеАмие - Обележен Дан ослобођења Ниша у Другом светском рату